Veel gestelde vragen

Hieronder leest u de meest voorkomende vragen bij onze klanten en het antwoord daarop. Staat uw vraag er niet tussen of heeft u andere op- of aanmerkingen? Neem dan contact met ons op.

Onze zeer ervaren autoverkoopspecialisten bemiddelen actief tussen autobedrijven en particulieren met betrekking tot de in- en verkoop van auto’s, bestel- en vrachtwagens en ook motoren, campers en andere voertuigen. Na het aanmelden op onze website bieden wij uw auto aan bij ons bestaande netwerk van streng geselecteerde erkende autobedrijven. Deze kunnen een bod uitbrengen en het hoogste bod wat voor u wordt uit onderhandeld door uw persoonlijke autoverkoopspecialist, wordt aan u voorgelegd en met u besproken. Hierna beslist u. Indien u akkoord gaat met het bod maken wij de verkoop rond en kunt u de auto afleveren bij het betreffende autobedrijf. U bent dan verzekerd van een nette en professionele afhandeling en ontvangt altijd direct uw vrijwaring en geld!

Ja. Gebruikmaken van onze dienstverlening, zowel het aanmelden van uw auto als de daadwerkelijke verkoop van uw auto is geheel gratis. Ook bent u nergens aan gebonden. Het aanmelden van uw auto op onze website is geheel vrijblijvend. Pas als u een bod accepteert en tot verkoop over gaat bent u gebonden aan de verkoop van uw auto Dit wordt duidelijk met u besproken en bevestigd.

Tijdens het aanmelden van uw auto vragen wij u om uw persoonlijke gegevens in te vullen. Deze hebben wij nodig om u te informeren over de onderhandelingsresultaten. Uw gegevens worden niet verstrekt aan de bij ons aangesloten autobedrijven, zij zien slechts de gegevens van uw auto. Pas wanneer u akkoord gaat met het bod, worden uw contactgegevens vrijgegeven aan de koper en ontvangt u tevens de gegevens van het kopende autobedrijf zodat u een afspraak kunt maken voor de levering van uw auto.

Wij werken uitsluitend samen met een netwerk van streng geselecteerde, erkende autobedrijven. U hoeft zich dus absoluut geen zorgen te maken. Uw persoonsgegevens zijn bij ons veilig en worden niet aan derden verstrekt. Daarnaast ontvangt u bij de verkoop van uw auto altijd direct uw geld en een vrijwaring.

Wij raden u altijd aan een eerlijke en zo duidelijk mogelijke, gedetailleerde omschrijving van uw auto door te geven en altijd duidelijke en recente fotos van uw auto toe te voegen. Dit maakt het voor ons makkelijker om uw auto goed te presenteren aan de bij ons aangesloten autobedrijven. Ook kunnen deze autobedrijven dan een reële schatting van de waarde van uw auto maken. Een goede omschrijving en duidelijke foto’s zijn dus heel belangrijk en helpen u bij het succesvol verkopen van uw auto!

U kunt uw auto altijd bij ons aanmelden, ook als uw auto schade en/of (technische) gebreken heeft. Wij werken namelijk ook samen met autobedrijven die juist op zoek zijn naar auto’s met schade en/of (technische) gebreken. In dit geval is het wel heel belangrijk dat de (technische) gebreken en/of schade zo gedetailleerd mogelijk worden beschreven. Ook is het verstandig foto’s bij te voegen waarop dit volledig en goed zichtbaar is. Dit maakt het voor ons makkelijker om uw auto snel en voor de juiste prijs te verkopen!

Nee, u bent nergens toe verplicht. Onze dienstverlening is voor u geheel gratis en vrijblijvend! Pas na uw akkoord en het tot stand komen van een verkoopovereenkomst bent u verplicht om uw auto via onze bemiddeling te verkopen. Het annuleren van de verkoop is mogelijk. Hier zijn annuleringskosten aan verbonden. U kunt geen beroep doen op het herroepingsrecht, dat geldt alleen voor mensen die iets kopen via internet, in dit geval bent u de verkoper. Zie onze algemene voorwaarden voor meer informatie betreffende het annuleren na totstandkoming van een verkoopovereenkomst.

Dit kan door telefonisch contact op te nemen met uw persoonlijke autoverkoopspecialist. Hij of zij zal dan de gegevens wijzigen. U kunt ook contact op nemen via één van de andere contactmogelijkheden

Wanneer u uw auto verkoopt moet ervoor gezorgd worden dat het autobedrijf de auto op zijn naam overschrijft. U dient dan het complete papieren kentekenbewijs (inclusief overschrijvingsbewijs) of de kentekencard met begeleidende brief en de complete 9-cijferige tenaamstellingscode in uw bezit te hebben. Anders kan de auto niet worden overgeschreven. Bent u (een deel van) het kentekenbewijs kwijt? Vraag dan eerst een vervangend kentekenbewijs aan bij de RDW. Hier zijn wel kosten aan verbonden. Alle informatie hierover kunt u vinden op www.rdw.nl.

Al onze aangesloten autobedrijven zijn RDW erkend. Dat betekent dat de koper op het moment van de overdracht uw auto direct kan vrijwaren. In veel gevallen krijgt u het vrijwaringsbewijs direct per e-mail. Op de site van de RDW is de overdracht direct zichtbaar. Let op: haalt de dealer de auto op? Dan kan de vrijwaring anders verlopen. Bespreek van tevoren hoe deze moet worden geregeld.

Door middel van een bankoverschrijving. Wij raden u aan de gewenste betalingsmethode vooraf met de koper af te spreken. De koopsom wordt in ieder geval voldaan tijdens de levering. Dit loopt anders wanneer er sprake is van een gefinancierde auto. Dit kunt u bespreken met uw persoonlijke autoverkoopspecialist.

Tijdens de overdracht wordt uw auto gevrijwaard door het RDW-erkende autobedrijf. Als bewijs ontvangt u een RDW-vrijwaringsbewijs. De Belastingdienst zet de motorrijtuigenbelasting vanaf dat moment automatisch stop en de teveel betaalde belasting wordt terugbetaald of eventueel verrekend.

Met het vrijwaringsbewijs kunt u de verzekering per vrijwaringsdatum beëindigen.

U kunt altijd contact met ons opnemen om al uw vragen beantwoord te krijgen. U kunt wijverkopenuwautowel.nl bereiken op 085 – 06 06 533 of via info@eenvoudigmijnautoverkopen.nl.
Uw auto nu verkopen